Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

19 Iulie 2015
Vizualizari: 1029
Comentează add

Băncile din Grecia se redeschid luni, după trei săptămâni de inactivitate. Rămân însă în vigoare limite maxime pentru retragerile de numerar.

Băncile din Grecia se redeschid luni

monica-chihaia-atena

Coadă la bancomat în Grecia. Arhivă Foto: en.protothema.gr.  

Băncile din Grecia se redeschid luni, după trei săptămâni de inactivitate, în care oamenii nu au putut scoate bani decât de la bancomate.

Rămâne în vigoare limita maximă a retragerilor de numerar, stabilită la 60 de euro pe zi, dar grecii vor avea posibilitatea să retragă o singură dată suma săptămânală de 420 de euro permisă.

Sunt interzise în continuare transferurile de bani în străinătate, cu excepţia unor sume limitate pentru studenţi sau persoanele aflate la tratament.

Grecia a primit de la Uniunea Europeană un fond de urgenţă de 7 miliarde de euro, iar acum este aşteptată începerea negocierilor pentru cel de-al treilea plan de ajutor, în valoare de 86 de miliarde de euro.

Începând de mâine, Atena trebuie să ramburseze Băncii Centrale Europene peste 4 miliarde de euro.

Tot mâine intră în vigoare creşterile de taxe aprobate de Parlament.

Ministrul german de finanţe - a cărui ţară a aprobat planul de salvare a Greciei - a spus că aceasta este "ultima şansă" pentru Atena şi a vorbit inclusiv de posibilitatea de a demisiona dacă situaţia nu se va îmbunătăţi. 


Etichete Greciase redeschid băncilelimite la extragerea de numerarbancomatetaxeUniunea EuropeanăBanca Centrală Europeanăajutor financiar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live