Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2015
Vizualizari: 1339
Comentează add

Activitatea tuturor instituţiilor financiare care au acordat împrumuturi în franci elveţieni va fi controlată începând de azi de inspectorii ANPC.

Băncile care au dat credite în franci, controlate de ANPC

radiojurnal

Banca. Foto: captură video.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor verifică, începând de astăzi, activitatea tuturor instituţiilor financiare care au acordat împrumuturi în franci elveţieni.

ANPC controlează în ce măsură au fost respectate angajamentele pe băncile şi le-au asumat - în privinţa sprijinirii celor cu credite, după ce cursul valutar a crescut abrupt pentru această monedă în raport cu leul.

Preşedintele Autorităţii, Marius Dunca, a explicat că verificările sunt urmare a numărului mare de sesizări primite de la debitori, iar Autoritatea va căuta modalităţi prin care să poată aplica şi sancţiuni dure.

"Mi-aş dori să îmi permită legea să le suspend activitatea, să suspend activitatea de creditare, că autorizaţia o dă BNR, dar activitatea de creditare către persoanele fizice mi-aş dori să o pot suspenda. Caut legislaţia care îmi permite să pot suspenda activitatea de creditare.

"Poate aşa înţeleg şi operatorii financiar-bancari cât este de dificil. Nu au venit cu nicio măsură în sprijinul românilor care nu îşi mai pot plăti creditele, românii de bună-credinţă", a spus Marius Dunca.

Din cele aproximativ 2.300 de sesizări primite de la clienţi ai băncilor, doar mai puţin de 400 au fost soluţionate amiabil, a spus şeful de la Protecţia Consumatorilor.

Marius Dunca şi-a exprimat nemulţumirea că ANPC nu a fost acceptată să participe la negocierile legate de creditele în franci elveţieni, transmite reporterul Daniela Mănuţă.

La o conferinţă de presă organizată azi pe această temă la Bucureşti şi Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare a acuzat băncile că nu au venit cu soluţii favorabile în timpul discuţiilor cu clienţii, pentru a-i ajuta să-şi poată rambursa creditele, devenite mult mai scumpe.


Etichete Inspectorii de la Protecţia ConsumatorilorANPCcontrolbancicreditefranci elvetienicurs valutarMarius Duncasanctiuniclienti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live