Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

6 August 2020
Vizualizari: 602
Comentează add

Banca Naţională a decis reducerea dobânzii cheie la 1,5% pe an, începând de astăzi.

Banca Naţională a decis reducerea dobânzii cheie la 1,5% pe an

iulian-olescu

Foto arhivă

Banca Naţională a decis reducerea dobânzii cheie la 1,5% pe an, începând de astăzi.

Scăderea este cu un sfert de procent şi este de aşteptat să genereze reducerea dobânzilor la bănci. BNR a decis, totodată, micşorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25 procente, dar şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare. 

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a decis atât reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, cât și scăderea corespunzătoare a dobânzilor aferente facilităților de depozit și de creditare de care pot beneficia băncile comerciale în relația cu BNR. Pe de altă parte, a hotărât păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit, adică ale acelor sume pe care băncile sunt obligate să le păstreze în conturile Băncii Naționale, dar și continuarea efectuării de operațiuni repo și cumpărării de titluri de stat în lei de pe piața secundară. A

fost analizat și aprobat și cel mai recent raport trimestrial asupra inflației, documentul reconfirmând traiectoria din precedenta prognoză cu o ușoară revizuire în sens descendent pe orizontul scurt de timp. Astfel, rata anuală a inflaţiei este aşteptată să urce uşor şi în luna iulie, iar apoi să rămână relativ stabilă în jumătatea superioară a intervalului țintei, până la finele anului, pentru ca ulterior să coboare și să fluctueze moderat în jurul valorii de 2,5 procente, pe fondul manifestării cu un decalaj de timp a efectelor dezinflaționiste ale reducerii consumului, subliniază experții.


Etichete (ii)dobandareducere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live