Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

28 Martie 2020
Vizualizari: 570
Comentează add

Banca Mondială și FMI, plan comun de sprijin pentru statele sărace

laurentiu-vaduva

   Directorul FMI, Kristalia Gheorghieva    Foto: Arhivă.

Instituțiile financiare internaționale atrag atenția că actuala pandemie de coronavirus a aruncat deja economia globală în recesiune și se așteaptă o criză de proporții .
 
În acest context, Banca Mondială și FMI anunță injecții masive de capital și cer creditorilor măsuri de sprijin în primul rând pentru țările sărace, care sunt scufundate în datorii și nu pot face față lupta împotriva coronavirusului.
 
Cele două instituții vor prezenta un plan comun de acțiuni de sprijin pentru statele sărace la summitul din luna aprilie.
 
Şefa FMI, Kristalina Georgieva, a avertizat că multe dintre aceste țări vor depinde de creditori pentru aș putea redirecționa resursele, și așa puține, în lupta cu pandemia.
 
Ea a arătat că Fondul poartă deja discuții cu grupul G 20 al marilor economii mondiale, dar a spus și creditorii privați vor avea roluri importante. În opinia şefei FMI, economiile emergente ar avea nevoie de cel puțin 2.500 de miliarde de dolari pentru a face față crizei.
 
Este nevoie de paşi rapizi, inclusiv de dublarea fondului de 100 de miliarde de dolari destinat măsurilor pe termen scurt.
 
Banca Mondială plănuiește să aloce,la rândul său, 160 de miliarde de dolari în următoarele 15 luni pentru programele de sprijin imediate în domeniul sănătății.
 
(PH)

Etichete Banca MondialăFMIstate saracecoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live