Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Octombrie 2019
Vizualizari: 685
Comentează add

Banca Mondială a îmbunătăţit, miercuri, uşor estimările privind evoluţia economiei României în următorii ani, dar atrage atenţia că există riscul creşterii inegalităţilor salariale

Banca Mondială a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei României

florin-lepadatu

 Foto: sjc-cjs.org

Banca Mondială a îmbunătăţit, miercuri, uşor estimările privind evoluţia economiei României în următorii ani, dar atrage atenţia că există riscul creşterii inegalităţilor salariale.

Experţii spun, de asemenea, că e puţin probabil ca guvernul să reuşească să ţină sub control în mod ferm dezechilibrele, în urma măsurilor fiscale promovate în ultimii ani, cuplate cu incertitudinile politice.

Reporter Gabriela Mitrovici: "Banca Mondială a revizuit în creştere estimările privind avansul economiei româneşti, la 4,2 la sută, anul acesta, apoi la 3,6%, anul viitor, respectiv 3,2% în 2021.

Specialiştii spun că se aşteaptă o moderare a creşterii economice pe termen mediu, mai ales în contextul creşterii ratei de angajare a persoanelor cu studii post-liceale în defavoarea celor cu o educaţie mai scăzută, evoluţie care va accentua inegalităţile.

Instituţia financiară mai apreciază că guvernul va avea dificultăţi în menţinerea deficitului bugetar sub 3% din PIB.

Nou promovata lege a pensiilor şi planificatele majorări salariale în sectorul public vor pune o presiune pe deficitul bugetar consolidat şi vor reduce spaţiul fiscal disponibil pentru investiţii.

Instituţia recomandă ca pe agenda de priorităţi a guvernului să se afle măsuri pentru reducerea şomajului ridicat în rândul tinerilor şi a celor cu calificare scăzută, reforme în administraţia publică şi în companiile de stat, precum şi politici adecvate pentru rezolvarea disparităţilor sociale."


Etichete BM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live