Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

15 Mai 2012
Vizualizari: 1364
Comentează add

După pierderile de două miliarde de dolari înregistrate în operaţiunile de trading, Departamentul de Justiţie şi Biroul Federal de Investigaţii din SUA au început o investigaţie penală împotriva băncii JP Morgan Chase.

Banca JP Morgan, investigată de justiţia americană

sorin-solomon

Proteste ale americanilor faţă de conducerea JP Morgan. Foto: Reuters.

Departamentul american de Justiţie şi Biroul Federal de Investigaţii din SUA au început o investigaţie penală împotriva băncii JP Morgan Chase, după pierderile de două miliarde de dolari înregistrate în operaţiunile de trading, au declarat pentru Washington Post surse apropiate anchetei.

Autorităţile vor analiza dacă pierderile au apărut în urma vreunei activităţi ilegale, a arătat sursa, precizând că ancheta se află în fază preliminară.

Activităţile de trading cu instrumente financiare derivate ale JP Morgan, cea mai mare bancă din SUA, sunt investigate şi de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare,  transmite Bloomberg.

Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon, a declarat săptămâna trecută că banca a făcut greşeli "flagrante", iar pierderile de aproximativ două miliarde de dolari din tranzacţiile cu instrumente derivate au fost auto-provocate.

Un purtător de cuvânt al JP Morgan, precum şi reprezentanţi ai justiţiei americane au refuzat să comenteze.

JP Morgan ia în calcul recuperarea bonusurilor de la mai mulţi foşti şi actuali directori executivi şi angajaţi, inclusiv de la fostul director de investiţii Ina Drew, a cărei divizie a dezvăluit joi pierderea de două miliarde dolari.

Ina Drew, care lucrează de 30 de ani la JPMorgan, a primit pentru anul trecut un pachet total de compensaţii financiare de 14 milioane de dolari, din care 7,1 milioane de dolari în acţiuni, 4,7 milioane bonus în cash şi 750.000 dolari salariu de bază.

Ina Drew şi-a anunţat luni demisia.
   
Surse apropiate situaţiei citate în presa internaţională au afirmat în ultimele zile că JP Morgan aşteapată demisiile a trei directori executivi şi ar putea concedia toţi angajaţii biroului londonez responsabil pentru pierderea pe tranzacţii cu derivate financiare.

Criza de la JP Morgan a fost comentată luni seara şi de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, care a declarat pentru postul de televiziune ABC că incidentul ilustrează necesitatea reformei pe Wall Street.

Barack Obama a avertizat că o eroare similară la o bancă mai puţin stabilă ar fi putut impune intervenţia guvernului.


Etichete JP MorganJamie DimonIna Drewpreşedintele Statelor UniteBarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live