Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Noiembrie 2019
Vizualizari: 656
Comentează add

O ceremonie a marcat ieri, un deceniu de la începerea proiectului "Banca de alimente"

"Banca de alimente"- 10 ani

radiojurnal

 

Crucea Roşie Română a marcat, în această seară, printr-o ceremonie, un deceniu de la începerea proiectului "Banca de alimente". Prin intermediul acestuia au fost ajutate până acum peste 200 de mii de familii sau persoane singure.

Printre participanţii la evenimentul aniversar, organizat la Banca Naţională a României, s-au aflat vicepremierul Raluca Turcan, Custodele Coroanei Române, principesa Margareta, preşedintă a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Proiectul "Banca de alimente" va avea o serie de noutăţi, despre care reporterul nostru Angela Cerven a aflat detalii de la directorul general al Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter. 

Ioan Silviu Lefter: "Noi dorim să intensificăm colecta de alimente pentru cetăţeni. Nevoia în ţară este mare. Noi nu dorim altceva decât să fim o interfaţă între cetăţeanul care doreşte să doneze şi cetăţeanul care chiar are nevoie de aceste alimente.

Vom încerca să abordăm şi marii producători de alimente, am discutat cu lanţurile de magazine care ne-au propus ca şi în online să distribuie dorinţa către cetăţeni pentru a dona către Banca de alimente. S-ar putea să aibă rezultate mai notabile, pentru că în online sunt foarte mulţi care îşi fac cumpărăturile". 


Etichete Crucea Rosiebanca de alimenteRaluca TurcanMugur Isărescuprincipesa MargaretaIoan Silviu Lefter

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live