Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Martie 2018
Vizualizari: 476
Comentează add

Banca Centrală încearcă să echilibreze rata mică a şomajului cu potenţial de inflaţie mai mare, declanşată, în parte, de cheltuielile guvernului federal şi de reducerea de taxe.

Banca Centrală a SUA a majorat dobânda de referinţă

sergiu-stet

 

Banca Centrală americană, Rezerva Federală (FED), creşte rata dobânzii de referiniţă datorită unei previziuni economice pozitive. FED a decis creşterea ratei dobânzii de referinţă cu un sfert de punct procentual, de la 1,5 la 1,75 procente.

Se aşteaptă ca în cursul acestui an rata dobânzii de referinţă să se mai majoreze de două ori. Banca Centrală încearcă să echilibreze rata mică a şomajului cu potenţial de inflaţie mai mare, declanşată, în parte, de cheltuielile guvernului federal şi de reducerea de taxe.

Ca mulţi dintre predecesorii săi, Jerome Powell a evitat să producă surprize. Decizia FED de a creşte rata dobânzii a fost transmisă investitorilor cu mai multe luni înainte, asigurându-se de o reacţie liniştită a pieţelor.

Cu toate că a rămas optimist în privinţa creşterii economice a SUA din acest an, răspunzând întrebărilor reporterilor, domnul Powell a admis că politica de comerţ a preşedintelui Trump a devenit o îngrijorare tot mai mare.


Etichete Rezerva FederalăFEDJerome Powelldobândă,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live