Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

2 Decembrie 2011
Vizualizari: 1612
Comentează add

Guvernatorul Băncii Angliei le recomandă băncilor britanice să reducă nivelul bonusurilor şi al dividendelor plătite, pentru a putea face faţă unei eventuale prăbuşiri a monedei europene.

Banca Angliei "ia în calcul scenariul prăbuşirii euro"

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Arhivă Reuters.

Guvernatorul Băncii Angliei, Sir Mervyn King, recomandă băncilor britanice să îşi lărgească bazele de capital, pentru a putea face faţă unei eventuale prăbuşiri a monedei europene.

Guvernatorul Băncii Angliei le recomandă băncilor britanice să reducă nivelul bonusurilor şi al dividendelor plătite, pentru a putea face faţă unei eventuale prăbuşiri a monedei europene.

Sir Mervyn King este de părere că într-un moment în care sistemul financiar este extrem de expus, băncile au nevoie de tot capitalul pe care îl pot strânge şi le-a sugerat acestora să emită şi noi acţiuni pentru a atrage noi fonduri de la investitori.

Reprezentanţii băncilor susţin însă că acest lucru este greu de realizat, într-un moment în care investiţiile în sectorul bancar sunt considerate a fi foarte riscante şi au avertizat că lărgirea bazelor de capital ar putea afecta volumul împrumuturilor de pe piaţă.

Pe de altă parte, Sir Mervyn King a precizat că Banca Angliei pregăteşte un plan de rezervă pentru eventualitatea în care zona euro va dispărea.

El a refuzat să vorbească despre măsurile care vor fi luate în cazul în care acest scenariu va prinde contur.

Potrivit cercetărilor efectuate de Banca Angliei, pieţele financiare consideră că şansele ca Grecia să intre în incapacitate de plată sunt de 100%, în timp pentru Portugalia, acestea sunt de 60%.


Etichete bancăeuroMarea Britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live