Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

24 August 2014
Vizualizari: 1296
Comentează add

Timp de patru zile, staţiunea Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin, a fost capitala europeană a speologiei şi a găzduit lucrările unui forum de specialitate.

Băile Herculane a fost patru zile capitala speologiei europene

mario-balint

Foto: Mario Balint.

Timp de patru zile, staţiunea Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin, a fost capitala europeană a speologiei.

Aici s-a desfăşurat ediţia a 9-a a Forumului EuroSpeleoForum, organizat de Federaţia Europeană de Speologie, care s-a încheiat astăzi.

Forumul a reunit peste 500 dintre cei mai buni speologi din Europa, inclusiv cel mai în vârstă speolog din Europa, prof. univ. dr. Iosif Fiman, de la Universitatea din Cluj, fostul asistent al savantului român Emil Racoviţă, fondatorul bio-speologiei la nivel mondial.

Au fost discutate probleme legate de expediţii ştiinţifice, protejarea patrimoniului carstic european şi salvarea din peşteri.

Potrivit preşedintelui Comitetului de organizare al forumului, speologul Viorel Lascu, concluziile principale ale acestei săptămîni vizează lipsa totală a promovării turismului carstic în România, a cincea ţară cu potenţial în domeniu din Europa.

El propune înfiinţarea, la nivel european, a profesiei de speolog, practicată, în acest moment, în ţara noastră, pe bază de voluntariat. 


Etichete ştiri vestCaraş-SeverinBăile HerculanespeologieIosif FimanştiinţăcarsticturismprofesieEmil Racoviţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live