Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

7 Mai 2019
Vizualizari: 369
Comentează add

Micro-tehnologie pentru a capta celulele bacteriene şi a le studia apoi cu microscopul electronic

Bacteriile- detectate în câteva minute

octavian-begu

 

Un instrument care detectează în doar câteva minute prezenţa bacteriilor în probele recoltate de la pacienţi ar putea pune capăt practicii medicilor care prescriu antibiotice în aşteptarea rezultatelor de laborator care în prezent ajung după 3-5 zile.

Potrivit France Presse, instrumentul a fost inventat de o echipă americană de la universitatea de stat din Pennsylvania, fiind folosită o micro-tehnologie pentru a capta celulele bacteriene şi a le studia apoi cu microscopul electronic. În doar o jumătate de oră se poate determina nu numai prezenţa bacteriilor, cât şi sensibilitatea acestora la tratamentele medicale, mai ales că unele sunt rezistente la anti-biotice. De exemplu, în cazul infecţiilor urinare, trei sferturi din probele ajunse în laboratoare sunt negative, iar o detectare rapidă a prezenţei bacteriilor, conform noii tehnologii, previne prescrierea de antibiotice inutile.

Echipa de cercetători a depus un dosar de brvet provizoriu şi speră să reducă mărimea instrumentului pentru a fi folosit şi în cabinetele medicale. Acesta ar putea ajunge pe piaţă în trei ani, noteaztă agenţia franceză de ştiri. 


Etichete celuleantibioticebacterii

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live