Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Constanţa

18 August 2021
Vizualizari: 495
Comentează add

O bacterie periculoasă a fost descoperită într-o piscină din Murighiol, judeţul Tulcea, în urma unui control efectuat de comisarii Comandamentului Delta Dunării.

Bacterie periculoasă, descoperită într-o piscină din Delta Dunării

radio-romania-constanta

Foto: Arhivă Agerpres.

O bacterie periculoasă a fost descoperită într-o piscină din Murighiol, judeţul Tulcea, în urma unui control efectuat de comisarii Comandamentului Delta Dunării.

„Ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, a indicat prezența bacilului piocianic (speudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu“, se arată în informarea făcută publică de ANPC.

Şi tot în urma verificărilor de astăzi comisarii au descoperit că într-o altă piscină erau probleme cu cantitatea de clor din apă, nefiind respectaţi parametrii fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2.

Potrivit ANPC, au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.


Etichete Bacterie periculoasăpiscinăDelta Dunăriimurighioltulceapiocianic(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live