Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

16 August 2019
Vizualizari: 404
Comentează add

Ministerul Finanţelor reia astfel o iniţiativă mai veche, din 2015, la care s-a renunţat după doar câteva luni de aplicare.

Bacşişul ar putea apărea pe bonul fiscal, de la 1 octombrie

iulian-olescu

Foto: Arhivă/ Ionuț Iamandi. 

De la 1 octombrie, bacşişul ar urma să apară pe bonul fiscal şi să fie impozitat în cazul serviciilor de restaurant şi baruri, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică.

Ministerul Finanţelor reia astfel o iniţiativă mai veche, din 2015, la care s-a renunţat după doar câteva luni de aplicare.

Pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice este publicat proiectul de act normativ care urmează să legiferenze, la solicitarea industriei de profil, conținutul economic al bacșișului în domeniul restaurantelor și barurilor, acesta stabilind regulile fiscale și contabile de înregistrare a bacșișului.

Documentul cuprinde printre altele definirea bacșișului, instituirea obligației de evidențiere a acestuia pe bonul fiscal, interzicerea condiționării sub orice formă a livrărilor de bunuri sau a prestărilor de servicii de acordarea unui bacșiş și obligația operatorului economic de a înmâna clientului o notă de plată în prealabil emiterii bonului fiscal, cu rubrici destinate alegerii de către client a nivelului bacșișului pe care dorește să îl ofere.

Acest nivel poate varia între 0 și 15%, prevede proiectul, care mai stipulează că evidențierea bacșișului pe bonul fiscal nu este obligatorie pentru livrări la domiciliu.

Pentru salariați, sumele provenite din bacșiș sunt calificate ca alte venituri, fiind supuse impunerii prin reținere la sursă, deci nu se cuprind în baza de calcul la contribuției de asigurări sociale, se mai precizează în proiectul Ministerului de Finanțe.


Etichete cafeabacsisbonfiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live