Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

5 Septembrie 2012
Vizualizari: 1978
Comentează add

Bacalaureatul profesional este o posibilă soluţie pentru a uşura accesul absolvenţilor de liceu pe piaţa muncii. Pentru aplicare proiectul are nevoie să treacă de plenul Senatului.

Bac-ul profesional, avizat în Comisia de învătământ din Senat

adriana-leu

Foto: Agerpres.

Proiectul de introducere din anul şcolar 2012-2013 a bacalaureatului diferenţiat a fost adoptat cu puţin timp în urmă de Comisia de învăţământ din Senat.

Bacalaureatul profesional este o posibilă soluţie pentru a uşura accesul absolvenţilor de liceu pe piaţa muncii.

Pentru a fi aplicat, proiectul mai are nevoie să treacă de plenul Senatului.

Mulţi tineri sunt şomeri pentru că angajatorii sunt reticenţi când vine vorba de angajarea unui absolvent de liceu care nu a promovat bacalaureatul, este de părere ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Soluţia găsită pentru rezolvarea situaţiei este introducerea bacalaureatului profesional care va permite angajarea absolvenţilor, dar nu şi trecerea lor la învăţământul superior.

Ministrul educaţiei a declarat că alegerea tipului de bacalaureat susţinut, profesional, mai uşor, sau naţional cum este cel de acum, rămâne la opţiunea elevului şi a părinţilor.

Proiectul susţinut de Ecaterina Andronescu prevede că bacalaureatul profesional va avea în comun cu bacalaureatul naţional examenele orale de limba română şi de limba străină, precum şi competenţele digitale, susţinute de toţi absolvenţii în acelaşi timp.

După aceste examene, bacalaureatul profesional va mai include susţinerea unui proiect, o probă practică şi un examen scris la educaţie antreprenorială, disciplină comună tuturor liceelor.

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a subliniat faptul că un elev care a optat pentru bacalaureatul profesional îl poate susţine oricând şi pe cel naţional dacă vrea să facă o facultate.


Etichete BACbacalaureat profesionalabsolvenţiliceufacultatepiaţa munciiEcaterina Andronescuministrul educaţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live