Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

21 Mai 2020
Vizualizari: 328
Comentează add

Premierul Marii Britanii este aspru criticat, inclusiv de parlamentari din propriul partid, pentru refuzul de a anula o taxă specială.

B. Johnson refuză să anuleze taxa specială pentru angajații din Sănătate

aura-neag-londra

Premierul Marii Britanii este aspru criticat, inclusiv de parlamentari din propriul partid, pentru refuzul de a anula o taxă specială, pe care o plătesc imigranții care lucrează în sistemul național de sănătate.

De anul viitor, această taxă ar urma să fie aplicată și cetățenilor Uniunii Europene care emigrează în Marea Britanie.

În acest moment imigranții din afara Uniunii Europene plătesc o taxă specială de 400 lire/persoană pe an pentru a avea acces la sistemul medical de sănătate.

Taxa se aplică inclusiv celor care lucrează în sistemul medical şi va fi majorată din octombrie la 624 de lire pe an.

De anul viitor taxa se va aplica şi cetățenilor Uniunii Europene care se vor muta în Marea Britanie. Opoziția cere premierului să anuleze această taxă angajaților din străinătate, care își riscă viața în aceste zile, pentru binele comun. Premierul Boris Johnson a refuzat însă, pe motiv că această taxă strânge la buget 900 de milioane de lire:


Boris Johnson: Înţeleg situația dificilă a angajaților extraordinari care vin din străinătate și lucrează în sistemul nostru medical. Unii dintre ei, sincer, mi-au salvat viața. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem realitatea. Acesta este un serviciu public de sănătate care are nevoie de finanțare.


Reporter: Boris Johnson a fost internat la Terapie Intensivă acum câteva săptămâni, infectat cu coronavirus, iar asistenții medicali care au avut grijă de el au fost din Portugalia și Noua Zeelandă.

Refuzul premierului de a a anula această taxă specială pentru angajații din Sănătate a provocat consternare, chiar și în rândul propriului partid, o parte din parlamentari conservatori anunțând că vor vota cu opoziția pentru anularea taxei.

 (RS)


Etichete marea britanietaxasanatateboris johnson(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live