Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1153
Comentează add

Uniunea Naţională a Asiguratorilor din România va contesta măsura guvernului considerând că încalcă principiul pieţei libere

B. Chiriţoiu: Plafonarea RCA are aviz pozitiv de la Consiliul Concurenţei

radiojurnal

Uniunea Naţională a Asiguratorilor din România va acţiona pe toate căile posibile pentru a contesta plafonarea tarifelor la poliţele RCA, decizia Guvernului prin care s-a stabilit un interval de şase luni în care să se găsească soluţii la criza de pe acest segment al pieţei de asigurări.  

În cadrul dezbaterii "Probleme la zi" de la RRA, reprezentantul firmelor de asigurări a atras din nou atenţia că astfel se încalcă principiul pieţei libere.

Invitat în aceeaşi emisiune, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a amintit că instituţia a dat aviz pozitiv pentru această reglementare după ce a luat în calcul numeroase aspecte ale problemei, inclusiv posibilitatea ca unele companii să profite de plafoanele maxime stabilite pentru a creşte preţul poliţelor. El a explicat că acest risc a fost eliminat. 

"Preţurile care sunt considerate excesive de către ASF scad, deci li se impune acest plafon maximal; în acelaşi timp, preţurile care sunt sub plafonul maximal rămân aşa cum sunt, deci ele n-au voie să crească pe perioada acestor şase luni.

Hotărârea de Guvern aprobată săptămâna aceasta spune că, pe perioada acestor şase luni, companiile nu pot nota alte tarife" a spus Bogdan Chiriţoiu.


Etichete Bogdan ChiriţoiuConsiliul ConcurenţeiRCAplafonarea tarifelorASFUniunea Naţională a Asiguratorilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live