Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 543
Comentează add

Azomureș speră să reia producţia la începutul anului viitor.

Azomureș speră să reia producţia

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Combinatul Azomureş speră să reia la începutul anului viitor producţia suspendată acum două zile din cauza prețurilor ridicate la gaze naturale și energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Ovidiu Maior, a precizat pentru RADIO ROMÂNIA TG. MUREŞ, că angajații nu vor fi deocamdată afectați.


Ovidiu Maior: ”Vom opri undeva la jumătatea lunii decembrie producţia. Păstrăm însă personalul activ. Colegii noştri vor veni la serviciu în mod normal, conform schimburilor planificate. Vom executa lucrări de întreţinere, de mentenanţă a echipamentelor, o parte dintre ele trebuie menţinute la cald, pentru că este sezonul rece, nu putem risca deteriorarea echipamentelor. Totul trebuie să rămână în perfectă siguranţă, astfel încât, în momentul în care piaţa gazelor naturale va deveni mai flexibilă, să putem reporni activitatea imediat. ”


 Azomureș este unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din România şi principal furnizor de îngrăşăminte pentru agricultură.

Potrivit ministrului economiei, Virgil Popescu, societatea funcţiona la jumătate din capacitate încă din vară, ca urmare a exploziei care a afectat instalațiile de producție, iar contractul de aprovizionare cu gaze, pe care îl avea în derulare la preţuri avantajoase, expiră în decembrie.

El estimează însă o ieftinire a gazelor naturale după această iarnă.

 

Etichete azomures

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live