Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 263
Comentează add

Principalul producător de fertilizatori pentru agricultură pe bază de azot din România a anunțat astăzi că îşi opreşte temporar activitatea din cauza prețului ridicat la gazele nat

Azomureș îşi opreşte temporar activitatea

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Ministerul Agriculturii evaluează consecințele pe care le-ar putea avea asupra recoltelor de anul viitor o eventuală întrerupere a producției de îngrășăminte de către Azomureș.

O echipă de specialiști lucrează la identificarea unor soluții pentru a preveni scăderea producției agricole și a limita efectele în evoluția prețurilor la alimente.

Principalul producător de fertilizatori pentru agricultură pe bază de azot din România a anunțat astăzi că îşi opreşte temporar activitatea din cauza prețului ridicat la gazele naturale. Conducerea Azomureş precizează că actuala criză de pe piața energiei afectează industria îngrășămintelor din întreaga Europă și din întreaga lume și că țări precum Rusia, China, Turcia sau Egiptul au restricționat deja exporturile.

Decizia managementului nu are efecte imediate asupra angajaților de la Azomureș, fiind păstrat programul normal de lucru, dar acesta se va concentra pe mentenanță - se mai arată într-un comunicat. 

 

Etichete azomuresoprire(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live