Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

5 Ianuarie 2021
Vizualizari: 280
Comentează add

Azi începe prima etapă de vaccinare anti-COVID în județul Satu Mare

radio-romania-cluj

 Sursa foto: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

În județul Satu Mare, prima etapă de vaccinare împotriva virusului COVID-19 începe marți, 5 ianuarie 2021. Pentru această etapă au fost amenajate trei centre de vaccinare.
 
Conform protocoalelor stabilite la nivel central, în prima etapă este prevăzută vaccinarea personalului medical din spitale, cabinetele medicilor de familie, de specialitate și stomatologie, precum și cel cu activitate în cadrul farmaciilor. Totodată, poate fi inclus în aceasată etapă personalul auxiliar din cadrul unităților sanitare cu paturi.
 
Pentru început, în județul Satu Mare vor ajunge 615 doze de vaccin, care vor fi repartizate către trei centre de vaccinare, precizează directoarea Direcției de Sănătate Publică, Macrina Mihai.
 
La Spitalul COVID-19 din Carei, spațiul de vaccinare este amenajat la parterul imobilului și este dotat conform cerințelor. Aici este așteptat pentru vaccinare personalul medico-sanitar din Carei și localitățile arondate. Până acum, s-au înscris pentru vaccinare cel puțin 200 de persoane, din care 60 se vor prezenta în prima zi, precizează managerul Elisabeta Raț
 
Și în orașul Negrești Oaș, unde se află cel de-al doilea spital COVID-19 din județul Satu Mare, au fost încheiate pregătirile pentru vaccinarea personalului prevăzut în prima etapă, spune managerul Diana Mitruț.
 
Pentru vaccinarea populației, care este de așteptat să înceapă în luna februarie, în județul Satu Mare vor fi pregătite 12 centre de vaccinare, precum și o caravană mobilă pentru persoanele nedeplasabile.

Etichete vaccinSatu MareCareiNegrești-Oaș

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live