Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

26 Iulie 2016
Vizualizari: 1756
Comentează add

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care vrea să traverseze înot canalul Mânecii, se află în fața unei noi bătălii cu valurile.

Avram Iancu înoată în Canalul Mânecii pentru Cuminţenia Pământului

ilie-pintea

Avram Iancu: Sesiune de antrenament înainte de plecare. Foto: I. Pintea.

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care vrea să traverseze înot canalul Mânecii, se află în fața unei noi bătălii cu valurile, după ce tentativele anterioare i-au fost zădărnicite de vremea rea. Aflat în Anglia de la începutul acestei luni, sportivul așteaptă aprobarea pilotului ambarcațiunii care îl însoțește pentru a porni înot spre țărmul francez. El este programat pentru traversare în perioada 26 – 31 iulie, dar nu va intra în apă decât atunci când îi va permite comandantul navei de asistență, care trebuie să evalueze condițiile meteo. Practic, oricând din acest moment sportivul poate primi avizul pentru a începe traversarea.

Avram Iancu a scris pe o rețea de socializare că și echipa de suport a sosit la Dover, astfel încât totul este pregătit pentru această nouă încercare. Pe tot parcursul traversării, Avram Iancu va consuma periodic hrană specială, care este în proporție de 90 la sută lichidă, pentru a scurta cât mai mult timpul necesar alimentării. Din păcate, prognoza meteo anunță nori și vreme rea, care i-ar putea pune probleme și în acest an.

În apele Canalului Mânecii, fiecare metru străbătut înot e o adevărată provocare, așa cum spunea și profesorul de sport Ioan Cordea, care îl antrenează de ani buni pe Avram Iancu. El a precizat că cea mai mare provocare sunt curenții, care îl pot devia de la cursul ales și îl pot face să înoate kilometri întregi în plus, dar și valurile mari, care vor încetini foarte mult deplasarea.

Avram Iancu este primul român care a încercat să traverseze Canalul Mânecii, iar pentru ca performanța să fie omologată el nu are voie să poarte costum de neopren sau orice alte accesorii. Dup ce a înotat pentru mai multe cauze umanitare, sportivul din Petroșani a declarat că va înota în canalul Mânecii pentru Cumințenia Pământului, sperând să atragă atenția asupra strângerii de fonduri pentru achiziționarea acestei lucrări. De altfel, el a și vizitat sculptura lui Brâncuși chiar în ziua în care a plecat spre Marea Britanie.


Etichete Avram IancuînoatăCanalul MâneciiCuminţenia Pământului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live