Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

3 Octombrie 2014
Vizualizari: 2149
Comentează add

Sportivul Avram Iancu a eșuat pentru a doua oară în tentativa de a fi primul român care reușește să străbată astfel distanța dintre Anglia și Franța.

Avram Iancu a ratat, a doua oară, traversarea Canalului Mânecii

ilie-pintea

Bibliotecarul timişorean Avram Iancu. Foto: facebook.com/Avram-Iancu.

După aproape 11 ore de înot în apa rece din Canalul Mânecii, sportivul Avram Iancu a eșuat pentru a doua oară în tentativa de a fi primul român care reușește să străbată astfel distanța dintre Anglia și Franța.

El și-a încheiat cursa la jumătatea distanșei, după ce a înotat mai bine de 20 de kilometri în apa a cărei temperatură nu depășește 16 grade.

Sportivul de 38 de ani a fost oprit de echipajul ambarcațiunii care îl însoțea în cursă după ce, în ultima oră de înot, starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid. 

El a avut nevoie de mai multe pauze în care a acuzat stări de vomă, și a fost nevoit să abandoneze. 

Pe tot parcursul încercării sale, Avram Iancu a purtat doar slipul, casca și dopuri de urechi, pentru că regulile Asociației care organizează aceste traversări nu permit sportivilor să poarte costum de neopren.

Este pentru a doua oară în ultimele două luni când înotătorul Avram Iancu, bibliotecar la Petroșani, și-a încercat puterile în apa rece din Canalul Mânecii, în tentativa de a fi primul român care străbate înot distanța dintre Marea Britanie și Franța.

La începutul lunii august, el a fost nevoit să abandoneze cursa spre malul francez din cauza valurilor foarte mari care l-au îndepărtat mult de traseul optim pe care ar fi putut ajunge pe malul francez, românul aflându-se atunci la circa 15 kilometri de final. El se va întoarce acasă la începutul săptămânii viitoare, dar deocamdată nu a avansat posibilitatea unei noi tentative.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român.


Etichete Știri VestPetroșaniAvram iancuCanalul MâneciiDoverînotMarea BritanieFranțaIoan Cordeasportivi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live