Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Iulie 2017
Vizualizari: 1545
Comentează add

La o lună de când a pornit să străbată înot toată Dunărea, Avram Iancu a ajuns la Viena, reușind să parcurgă înot aproape 1000 de kilometri.

Avram Iancu a înotat până la Viena

ilie-pintea

Sportivul Avram Iancu din Petroșani și-a propus să parcurgă înot tot traseul fluviului Dunărea, de la vărsare până la izvoare. Foto: facebook.com/avramiancu.

La o lună de când a pornit să străbată înot toată Dunărea, Avram Iancu a ajuns la Viena, reușind să parcurgă înot aproape 1000 de kilometri, iar atingerea acestei ”borne” simbolice a fost un moment foarte important pentru sportivul din Petroșani.

El a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că până acum a avut parte de câteva episoade severe de hipotermie, dar și de condiții dificile, mai ales în primii 200 de kilometri, când a trebuit să alerge pentru că apa era prea mică și nu se putea înota, ori pe porțiunea în care Dunărea are un parcurs subteran. În plus, Avram Iancu a întâlnit în drumul său nu mai puțin de 62 de baraje, până să ajungă în largul fluviului, iar acestea i-au încetinit mult parcursul.

Efortul sportivului este unul pe măsură, el slăbind până acum aproape opt kilograme, în ciuda alimentației speciale pe care o consumă. Cel mai mult a reușit să înoate 47 de kilometri într-o singură zi, dar e convins că va depăși 50 de kilometri, pentru că a trecut de apele extrem de reci care vin din Alpi. Avram Iancu a avut parte și de o supriză atunci când a ajuns la borna care markează 2000 de kilometri, unde a fost întâmpinat de soția sa, venită de la Petroșani să-l încurajeze.

În total, Avram Iancu va înota 2860 de kilometri, până la Sulina, unde speră că va ajunge în ultima decadă a lunii august. El și-a găsit inspirația în romanul lui Jules Verne, Pilotul de pe Dunăre, și pentru că este bibliotecar la Petroșani și-a propus să încurajeze lectura, așa că a organizat și un concurs pe siteul său. El este primul român care a trversat înot canalul Mânecii fără costum de neopren, după trei încercări nereușite.

Traseul pe Dunăre al lui Avram Iancu poate fi urmărit în timp real aici.


Etichete avram iancuinotvienadunare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live