Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

3 Octombrie 2014
Vizualizari: 1422
Comentează add

În vârstă de 38 de ani, Avram Iancu vrea să fie primul român care străbate înot Canalul Mânecii, o performanță pe care au reușit-o doar 900 de sportivi în ultimele două secole.

Avram Iancu, a doua încercare de traversare a Canalului Mânecii

ilie-pintea

Bibliotecarul timişorean Avram Iancu. Foto: facebook.com/Avram-Iancu.

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care vrea să traverseze înot Canalul Mânecii, a pornit azi în cea de-a doua tentativă.

El a luat startul în jurul orei 3 din Dover, Marea Britanie, iar dacă va reuși să ducă la bun sfârșit această încercare va ajunge în zona Cap Gris-Nez de pe coasta franceză. În funcție de curenții marini și de condițiile meteo, Avram Iancu va înota între 13 și 17 ore, timp în care va parcurge peste 40 de kilometri.

Temperatura apei nu depășește 16 grade, însă sportivul nu va purta costum de neopren, ci doar slip și cască. Cu două luni în urmă, cursa lui a fost oprită după cereușise să înoate aproape 13 ore și se afla la mai puțin de 15 kilometri de malul francez, din cauza valurilor foarte mari.

Pentru tentativa de astăzi, el s-a antrenat intens în condiții extreme, dar e încrezător în șansa lui, mai ales că, de această dată, îl însoțește și familia.

Startul în traversarea Canalului Mânecii a fost dat la ora 3:00 dimineața, de pe Shakespeare Beach, înotătorul urmând să fie asistat din barca 'Louise Jane' de antrenorul său Ioan Cordea.

În vârstă de 38 de ani, Avram Iancu vrea să fie primul român care străbate înot Canalul Mânecii, o performanță pe care au reușit-o doar 900 de sportivi în ultimele două secole.


Etichete Știri VestPetroșaniAvram iancuCanalul MâneciiDoverînotMarea BritanieFranțaIoan Cordeasportivi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live