Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

18 Septembrie 2017
Vizualizari: 1011
Comentează add

După aventura de 89 de zile în care a înotat întreg cursul Dunării, sportivul din Petroșani a revenit acasă.

Avram Iancu a ajuns acasă Avram Iancu a ajuns acasă - Conține audio

ilie-pintea

După 89 de zile în care a înotat întreg cursul Dunării, de la izvoare până în Deltă, Avram Iancu s-a întors astăzi acasă cu un record greu de egalat, dar și cu bucuria de a fi dus la capăt ceea ce și-a propus. Fericit și emoționat deopotrivă, el mi-a spus câte ceva despre provocările unei asemenea aventuri.

Dincolo de efortul epuizant, cei peste 2800 de kilometri parcurși înot au însemnat o permanentă bătălie cu propriile limite și cu propria minte, care ar fi vrut să renunțe.

Un moment special s-a produs în dreptul bornei care marchează kilometrul 2000 al fluviului, unde Avram Iancu și-a reântâlnit soția, pe Anca. A fost o surpriză care i-a dat putere să continue bătălia cu apa.

Aventura lui Avram Iancu a început în biblioteca din Petroșani, acolo unde sportivul lucrează, și unde a recitit romanul lui Jules Verne, Pilotul de pe Dunăre. El a vrut să-i readucă pe tineri spre lectură prin gestul său, și chiar a inițiat un concurs bazat pe această carte în timpul celor 89 de zile petrecute înot.

 


Etichete Avram IancurecordDunărePetroșani

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live