Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

20 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1586
Comentează add

PNL susţine că prin modificarea contribuţiilor s-au încălcat Constituţia, dreptul la proprietate şi dreptul la pensie al angajaţilor

Avocatul Poporului, sesizat despre contribuţiile la pilonul II de pensii

mugur-mihaita

 PNL a depus la Avocatul Poporului o nouă sesizare privind ordonanţa de urgenţă a guvernului de modificare a contribuţiilor la pilonul II de pensii. Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionel Dancă, susţine că decizia executivului generează pierderi în cazul unor drepturi garantate de Constituţie.

Ionel Dancă: "Prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, prin încălcarea Constituţiei, prin această ordonanţă de urgenţă, este afectat dreptul la proprietate, dreptul la pensie al angajaţilor din acest moment.

Prin reducerea contribuţiilor sociale la pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75% - deci se taie, nu se dă - iar la pensii de asemenea, în loc să crească pensia de la începutul lunii ianuarie cu indicele inflaţiei şi rata de creştere a salariului mediu brut pe economie, pensionarii practic vor avea o creştere diminuată cu 30% în anul viitor.

De asemenea, indemnizaţia pentru mame în loc să crească la peste 1600 de lei, prin această ordonanţă de urgenţă este limitată la 1250 de lei."

La rândul său, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că specialiştii instituţiei analizează solicitarea de acum a liberalilor, dar şi pe cea depusă anterior privind modificările Codului Fiscal.

El a dat asigurări că o decizie va fi formulată în cel mai scurt timp, cu siguranţă până la sfârşitul anului, ne-a informat redactorul RRA Mugur Mihăiţă.


Etichete PNLAvocatul PoporuluiVictor CiorbeaIonel Dancăcontribuţiile la pilonul II de pensii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live