Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

10 Mai 2019
Vizualizari: 759
Comentează add

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor cinci copii născuţi la Maternitatea Giuleşti şi infectaţi cu stafilococ auriu.

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul stafilococului din maternitate

cristina-dumitrescu

Maternitatea Giulești. Foto: Agerpres.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor cinci copii născuţi la Maternitatea Giuleşti şi infectaţi cu stafilococ auriu.

Instituţia susţine că s-ar fi încălcat trei articole din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor. Între timp, Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii astăzi rezultatele analizelor făcute bebeluşilor. 

Doar doi dintre cei trei bebeluşi care mai sunt internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti şi care au fost născuţi la Maternitatea Giuleşti au stafilococ auriu rezistent la antibiotice. În cel de-al treilea caz, rezultatul analizelor este negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Una dintre moaşele de la Giuleşti este purtătoarea unui stafilococ, însă o altă formă decât cea găsită la bebeluşi.

Până la jumătatea acestei luni o echipă de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti va continua controlul început la Maternitatea Giuleşti. Inspectorii sanitari au luat astăzi noi probe de la maternitate: 20 de exudate nazale, 10 teste de pe mâinile personalului medical şi 18 teste aeromicrofloră.

Din cele 48 probe recoltate anterior, doar una a fost pozitivă, cea luată de la moaşa despre care menţionam mai devreme. La sfârşitul anului trecut, 45 de bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti s-au infectat cu stafilococ auriu. Bacteria a fost descoperită atunci la mai mulţi medici şi asistente, dar şi pe mobilierul din saloane. Maternitatea Giuleşti a fost închisă timp de mai multe săptămâni pentru curăţenie şi dezinfectare.


Etichete stafilococgiulestimaternitateavocat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live