Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2015
Vizualizari: 1309
Comentează add

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă în cazul copilului din comuna Gârceni, judeţul Vaslui, care ar fi leşinat de foame pe stradă.

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului care a leşinat de foame

radiojurnal

Avocatul Poporului Victor Ciorbea. Foto: captură youtube.com.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă în cazul copilului din comuna Gârceni, judeţul Vaslui, care ar fi leşinat de foame pe stradă.

Ancheta, se desfaşoară la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Consilierul în cadrul Biroului Teritorial Iaşi al Avocatului Poporului, Carla Cozma, a precizat pentru Radio Iaşi, că verificările vizează o posibilă încălcare a articolului din Constituţie referitor la protecţia copiilor şi la dreptul la ocrotirea sănătăţii.

"În acest moment se derulează o anchetă. Deocamdată, copiii sunt încă spitalizaţi. Cu privire la aspectele care au fost sesizate până acum în presă s-a /.../ că lucrurile au fost exagerate. Tată copiilor, în realitate, doreşte să-şi păstreze copiii şi să nu fie instituţionalizaţi.

"Deja este demarată o anchetă socială de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui şi în consecinţa acestui fapt se vor întreprinde toate demersurile necesare pentru ca acei copii să rămână în interiorul familiei, tocmai pentru protejarea interesului superior al copilului", a spus Carla Cozma.

Copilul în vârstă de 11 ani care a leşinat şi fratele acestuia de 13 ani locuiau singuri, fiind părăsiţi de mama de câţiva ani.

Tatăl plecase de două săptămâni în alt judeţ unde găsise de lucru. 


Etichete ştiri nord-estVasluiProtecţia CopiluluiAvocatul PoporuluisesizareleşinfoamepărinţispitalCarla Cozma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live