Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Martie 2015
Vizualizari: 1623
Comentează add

Avocatul Poporului a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla şi la Spitalul Penitenciar Jilava.

Avocatul Poporului extinde ancheta începută în penitenciare

radiojurnal

Foto: Arhivă Agerpres.

Avocatul Poporului a decis să extindă ancheta începută la sfârşitul lunii ianuarie în penitenciare la toate centrele de reţinere şi arestare preventivă din ţară, pentru a vedea dacă sunt respectate drepturile omului.

Raportul rezultat din această anchetă va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului şi vor fi propuse soluţii legislative sau de altă natură în vederea îmbunătăţirii sistemului prin care se realizează privarea de libertate a persoanelor în baza unei decizii a unei autorităţi.

Miercuri, Avocatul Poporului a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla şi la Spitalul Penitenciar Jilava după ce fostul ministru Monica Iacob Ridzi condamnată la 5 ani şi jumătate de închisoare pentru fapte de corupţie s-a plâns de condiţiile de detenţie.

Un alt fost ministru, Elena Udrea, cercetată în stare de arest preventiv, a acuzat condiţiile precare din arestul Poliţiei Capitalei şi a cerut chiar să i se permită să renoveze acest spaţiu pe cheltuiala sa.


Etichete Avocatul Poporuluianchetyapenitenciareraportdrepturile omuluiGherlaJilavaElena UdreaMonica Iacob Ridzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live