Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

14 Decembrie 2013
Vizualizari: 1237
Comentează add

De o săptămână, Poliţia Vaslui a instituit în localitate o zonă specială de siguranţă, în apropierea perimetrului de explorare a gazelor de şist deţinut de compania Chevron.

Avocatul Poporului, autosesizat privind situația de la Pungești

mira-gombos

Proteste la Pungeşti. Foto: Arhivă/ captură video.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu evenimentele petrecute în comuna Pungeşti, cu prilejul recentelor proteste ale localnicilor împotriva explorării gazelor de şist.

De o săptămână, Poliţia Vaslui a instituit în localitate o zonă specială de siguranţă, în apropierea perimetrului de explorare a gazelor de şist deţinut de compania Chevron, persoanele care trec pe acolo fiind legitimate şi notate în carneţelele forţelor de ordine.

Măsurile au fost luate după ce mai mulţi protestari au distrus aproape în întregime gardul din jurul terenului pe care compania americană a început prospecţia.

Organizaţiile nonguvernamentale APADOR-CH şi Active Watch consideră măsurile respective abuzive şi au solicitat demiterea conducerii Ministerului de Interne, pentru încălcarea dreptului cetăţenilor la liberă exprimare şi la întrunire.

În semn de solidaritate cu localnicii din comuna Pungeşti, câteva zeci de arădeni au protestat, astăzi, în Piaţa Avram Iancu din oraş, împotriva exploatării gazelor de şist.

Potrivit corespondentului nostru, Ioan Suciu, oamenii au manifestat şi împotriva corupţiei din sistemul politic românesc.


Etichete PungeștiAvocatul PoporuluiprotestepolițieAPADOR-CHActive Watch

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live