Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Octombrie 2019
Vizualizari: 171
Comentează add

Casa Albă a transmis că refuză să coopereze cu Congresul în cadrul anchetei care trebuie să stabilească dacă există elemente pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump

Avocaţii lui Donald Trump au trimis o scrisoare Camerei Reprezentanţilor

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Casa Albă a transmis că refuză să coopereze cu Congresul în cadrul anchetei care trebuie să stabilească dacă există elemente pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump.

Ancheta se desfăşoară la nivelul mai multor comisii din Camera Reprezentanţilor, şi vizează presupuse presiuni făcute de Trump asupra guvernului Ucrainei pentru ca acesta să îl ancheteze pe Joe Biden.

Fostul vicepreşedinte american s-a lansat în cursa internă a Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la preşedinţie, iar dacă va câştiga, se va confrunta cu Donald Trump în alegerile de anul viitor.

Corespondenţă din Washington, reporter Doina Saiciuc: "Avocaţii lui Donald Trump au trimis o scrisoare liderilor Camerei Reprezentanţilor, în care arată că, dată fiind lipsa unei baza constituţionale legitime, ramura executivă nu poate coopera cu ancheta.

Democraţii i-au replicat pe Twitter: "Trump şi susţinătorii săi continuă să argumenteze: Constituţia este neconstituţională", a scris congresmanul Bill Pascal, în vreme ce congresmanul Eric Swalwell a postat un tweet, în care a arătat că acţiunile lui Trump demonstrează că ar avea o conştiinţă vinovată.

Analiştii spun că scrisoarea trimisă de Casa Albă Camerei Reprezentanţilor marchează începutul unei noi strategii de a contracara perspectiva destituirii preşedintelui: blochează, minte, atacă, repetă.

Ieri, iar preşedintele Trump şi-a intensificat lupta cu Congresul blocând audierea cu uşile închise a lui Gordon Sondland, ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană, un potenţial important martor în ancheta privind alegaţiile că preşedintele Trump i-a cerut omologului ucrainean Zelenski să-l investigheze pentru fapte de corupţie pe rivalul său de democrat, Joe Biden."


Etichete Donald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live