Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Februarie 2021
Vizualizari: 342
Comentează add

Donald Trump este acuzat de instigarea protestatarilor care au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie.

Avocații lui D. Trump prezintă apărarea în procesul de punere sub acuzare

sergiu-stet

Fostul președinte al SUA, Donald Trump.       Foto:Arhivă.

Avocaţii lui Donald Trump îşi încep prezentările în apărarea acestuia, în a treia zi a procesului de punere sub acuzare a fostului preşedinte, în Senatul Statelor Unite.

Donald Trump este acuzat de instigarea protestatarilor care au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie, amintește BBC. Se preconizează că avocaţii lui Donald Trump vor pune accent pe două aspecte principale, în apărarea acestuia.

În primul rând, vor susţine că procesul fostului preşedinte este neconstituţional, chiar dacă Senatul a stabilit că procesul este în conformitate cu Legea Fundamentală. În al doilea rând, avocaţii îşi propun să apere dreptul lui Donald Trump, în temeiul Primului Amendament, de a argumenta că nu poate fi tras la răspundere pentru acţiunile protestatarilor.

Donald Trump nu va depune mărturie în apărarea sa, iar echipa sa de avocaţi a indicat că ar putea ocupa doar trei sau patru ore din timpul alocat de 16 ore, pentru prezentarea apărării.


Etichete Donald TrumpacuzareCapitoliuinsurgență

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live