Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Eugen Rusu

11 Septembrie 2012
Vizualizari: 7311
Comentează add

Grădiniţele cer un document din care să rezulte că preşcolarii nu suferă de boli contagioase. Avizul este valabil doar o săptămână.

Avizul epidemiologic, obligatoriu la grădiniţă Avizul epidemiologic, obligatoriu la grădiniţă - Conține audio

eugen-rusu

Foto: arhivă.

Puţine zile ne despart până la începerea oficială a şcolii. Cu o săptămână mai târziu, dar totuşi cu aceleaşi tradiţionale bătăi de cap, legate rechizite, uniforme şi toate celelalte pregătiri.

La toate acestea, pentru părinţii preşcolarilor se mai adaugă un lucru de îndeplinit. Ştim cu toţii că în colectivitate bolile se transmit mult mai uşor, cu atât mai mult la copiii de vârste mici, ale căror sisteme imunitare nu sunt încă foarte dezvoltate.

Tocmai de aceea grădiniţele cer înainte cu o săptămână de începerea anului un aviz epidemiologic, un document din care să rezulte ca micuţul nu suferă de boli contagioase determinate de microbi, fungi sau paraziţi.

Avizul este valabil doar o săptămână şi trebuie făcut cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar, tocmai de aceea în aceste zile la cabinetele medicilor de familie este agitaţie.

Părinţii care până acum au efectuat aceste analize copiilor s-au lovit de informaţii contradictorii legate de plata sau gratuitatea acestor analize.

Pentru a clarifica nelămuririle pe care le au tot mai mulţi părinţi în această perioada, i-am cerut lămuriri medicului şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Marius Filip.


Etichete avizul epidemiologicşcoalăpreşcolarimicrobifungianalize

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live