Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

17 Februarie 2019
Vizualizari: 604
Comentează add

Avize de muncă pentru străinii care lucrează în România

daniela-manuta

  Foto: Arhivă.

Peste 10.000 de avize de angajare sau detaşare au fost eliberate, anul trecut, pentru străinii care au venit să lucreze în România.
 
Majoritatea sunt din ţări precum: Vietnam, Sri Lanka sau China.
 
Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, peste 120.000 de cetăţeni străini se aflau în ţara noastră la sfârşitul lui 2018.
 
Reporter: Daniela Mănuţă -  Avizele de muncă sau detaşare au fost eliberate anul trecut pentru lucrători permanenţi, detaşaţi, înalt calificaţi, sezonieri şi transfrontalieri, cei mai mulţi fiind din state precum: Vietnam, Turcia, Nepal, China şi Sri Lanka. Conform Inspectoratului General pentru Imigrări, cele mai multe solicitări au fost pentru Bucureşti, Ilfov, Timiş, Prahova şi Constanţa. Pentru
acest an, guvernul a aprobat un contingent de 20.000 de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări, subcomisarul Ermina Mihai.
 
Ermina Mihai: Decizia fiind luată având în vedere atât potenţialul de dezvoltare economică al României, necesitatea de a asigura forţă de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de către lucrătorii români, dar şi pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale. Poliţiştii de emigrări au verificat anul trecut peste 7.000 de societăţi comerciale şi au depistat 470 de cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale.
 
Reporter: Contingentul de lucrători nou admişi pe piaţa forţei de muncă se stabileşte anual prin hotărârea guvernului la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
 

Etichete aviza de muncastraini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live