Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

18 Iulie 2014
Vizualizari: 1519
Comentează add

Avionul Boeing a fost doborât de o rachetă sol-aer, susţin serviciile secrete americane. Concluziile se bazează pe datele transmise de sistemele de detectare radar.

Avionul prăbuşit în estul Ucrainei, "doborât de rachetă sol-aer"

costin-grigore

Bucăţi din avionul prăbuşit în Ucraina. Foto: captură youtube.com 

Avionul Boeing, prăbuşit joi în estul Ucrainei, a fost doborât de o rachetă sol-aer, susţin serviciile secrete americane.

Informaţia a fost confirmată şi de vicepreşedintele american, Joe Biden. Statele Unite nu au spus, însă cine ar fi vinovat de moartea celor 298 de oameni aflaţi la bordul aparatului.

Kievul acuză însă direct separatiştii, care controlează zona în care s-a prăbuşit aeronava şi a publicat interceptări ale unor convorbiri telefonice incriminatorii.

Concluziile oficialilor americani se bazează pe datele transmise de sistemele de detectare radar fără a se specifica însă dacă vinovaţii de atac ar fi insurgenţii pro-ruşi.

Rusia neagă orice implicare

În interceptările făcute publice şi preluate de agenţiile internaţionale de presă, autorităţile ucrainene susţin însă că rebelii ar discuta cu agenţii ruşi de informaţii şi ar recunoaşte că ar fi în spatele atacului.

"Tocmai am doborât un avion", i-ar spune unui colonel rus reprezentantul grupului de rebeli.

Din discuţii reiese că atacatorii nu ar fi realizat nici când au ajuns lângă zecile de cadavre că este un zbor civil.

Abia apoi, după ce găsesc obiecte şi documente se comunică situaţia reală. Suspiciunea iniţială a rebelilor era că aeronava ar fi transportat spioni.

Separatiştii pro-ruşi acuză şi ei Ucraina de doborârea avionului şi susţin că nu dispun de sisteme avansate de rachete.

Rusia a negat categoric orice implicare, iar o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite va avea loc vineri. 


Etichete MH17avion prăbuşitUcrainarachetă sol-aerBoeingserviciile secreteJoe Bidenradarinterceptărizbor civilseparatiştirebeliRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live