Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Luni, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Clementina Tudor, Ialomița

7 Iulie 2018
Vizualizari: 917
Comentează add

Un avion de vânătoare MiG 21 Lancer s-a prăbuşit la o unitate militară din Feteşti, judeţul Ialomiţa.

Avion MiG 21 Lancer, prăbuşit la Feteşti

clementina-tudor-ialomita

Avion militar MIG 21 Lancer prăbușit în județul Constanța. Foto: Arhiva / ISU Dobrogea.

UPDATE: Pilotul aeronavei de vânătoare MiG 21 Lancer, prăbuşită astăzi la Feteşti, nu a supravieţuit - anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie de Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

Avionul s-a prăbuşit în urmă cu aproximativ două ore şi jumătate, în apropiere de Autostrada Soarelui, după ce a zburat în cadrul unui miting aerian organizat pe Aerodromul Militar Borcea.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi s-au deplasat la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală. Evenimentul va fi investigat şi de o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene.

_____________________________

Un avion de vânătoare MiG 21 Lancer s-a prăbuşit la o unitate militară din Feteşti, judeţul Ialomiţa.

Aparatul participa la un exerciţiu demonstrativ.

Avionul s-a prăbuşit în jurul orei 13:30, între Bărăganu şi Feteşti, dar pe teritoriul judeţului Călăraşi, mai aproape de baza aeriană şi de mulţimea care asista la paradă.

La faţa locului au plecat mai multe maşini şi echipaje de intervenţie, 4 din Ialomiţa şi 3 din Călăraşi, 2 de stingere şi una de prima ajutor SMURD.

Conform MApN, nu există în acest moment date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a efectuat manevre de catapultare.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene se deplasează la locul prăbuşii avionului pentru a investiga evenimentul.

Din înregistrările postate pe reţelele de socializare se aude cum organizatorii mitingului aviatic fac apel la spectatori să evacueze baza militară şi chiar se exprimă o speranţă ca pilotul să fie bine.

De asemenea, se văd flăcări şi un nor mare de fum persistent zeci de minute întregi şi vizibil chiar şi din Feteşti.

Ultimul accident în care a fost implicat un avion MiG 21 Lancer a avut loc în data de 12 iunie 2017, în apropierea Aeroportului 'Mihail Kogălniceanu'.


Etichete avionprabusireMiG 21 Lancer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live