Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

23 Septembrie 2018
Vizualizari: 522
Comentează add

Rusia continuă să învinovăţească Israelul pentru doborârea unui avion rusesc în Siria.

Avion doborât în Siria: Rusia continuă să învinovăţească Israelul

alexandru-beleavski-moscova

IL 20. Foto: commons.wikimedia.org.

Rusia continuă să învinovăţească Israelul pentru doborârea unui avion rusesc în Siria.

Chiar dacă o delegaţie militară israeliană a prezentat, la Moscova, documente care ar arăta că avionul a fost lovit de o rachetă lansată din greşeală de forţele preşedintelui Assad, armata rusă insistă că responsabilitatea aparţine Israelului.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, a afirmat astăzi că vina pentru doborârea, în Siria, de către apărarea antiaeriană siriană, a avionului rus de spionaj radioelectronic IL-20 revine Israelului, pe care l-a acuzat de încălcarea acordului cu Rusia privind prevenirea incidentelor militare pe teritoriul sirian.

Potrivit generalului Konaşenkov, înregistrarea audio a convorbirii dintre ofiţerul Forţelor Aeriene Israeliene şi comandamentul rus din Siria, în limba rusă, arată că reprezentantul israelian a indus în eroare partea rusă, informând-o că atacul aviaţiei israeliene va avea loc în nordul Siriei, şi nu în vestul acesteia, cum a fost în realitate.

Aceasta nu a permis retragerea avionului rusesc la timp din zona periculoasă.

De asemenea, generalul Konaşenkov a acuzat din nou unul dintre piloţii celor patru avioane israeliene de vânătoare F-16 că s-a folosit de masivul avion rusesc pentru a se ascunde de radare, expunându-l astfel rachetei siriene S-200.

Igor Konaşenkov a mai declarat că avioanele israeliene au rămas în zona respectivă încă aproximativ 40 de minute, inclusiv aproape 10 minute după ce comandamentul rus a cerut comandamentului israelian să le retragă, întrucât urmează să înceapă operaţiunea de salvare.


Igor Konaşenkov a afirmat că Rusia n-a încălcat niciodată acordul de deconflictizare în Siria încheiat cu Israelul, nu a folosit forţele sale împotriva avioanelor israeliene care atacau obiective de pe teritoriul sirian şi, la solicitarea Israelului, a asigurat retragerea a peste 1.000 de luptători proiranieni, împreună cu armanentul lor greu, de la graniţa siriano-israeliană, în zona Platoului Golan.


Etichete avion doborat siriaisraelrusiaarmatas 200il 20

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live