Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 August 2022
Vizualizari: 230
Comentează add

Forţele Aeriene din România şi Grecia participă cu aeronave F-16, iar cele din Canada, cu avioane F-18. Antrenamentul comun "Thracian Viper" se desfăşoară anual din 2010.

Avioane F-16 românești participă în Bulgaria la "Thracian Viper 2022"

sergiu-stet

  Avion F-16. Foto: Arhivă.

Echipajele Forţelor Aeriene Bulgare se antrenează, până pe 19 august, în cadrul exerciţiului "Thracian Viper 2022".
 
Conform bnr.bg, la exerciţiu participă avioane din Canada, Grecia, România şi SUA, în scopul pregătirii pentru participarea comună la operaţiuni de apărare a spaţiului aerian. Bulgaria participă cu avioane de vânătoare MiG-29, elicoptere Su-25 Cougar.
 
Forţele Aeriene din România şi Grecia participă cu aeronave F-16, iar cele din Canada, cu avioane F-18. Antrenamentul comun "Thracian Viper" se desfăşoară anual din 2010, însă acum manevrele au loc în contextul prezenţei crescute a NATO şi SUA pe flancul estic, din cauza războiului din Ucraina.
 
După exerciţiul din anul 2020, avioanele americane au rămas o vreme în Bulgaria pentru a sprijini securitatea spaţiului aerian. Aceasta a devenit o practică odată cu evoluţia războiului din Ucraina.

Etichete "Thracian Viper 2022"BulgariaaviațieF-16

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live