Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

11 Iunie 2018
Vizualizari: 598
Comentează add

Până la ora 22 hidrologii au emis atenţionări cod galben de inundaţii, valabile în bazine hidrografice din Transilvania, Muntenia şi Moldova.

Avertizări de instabilitate atmosferică şi inundaţii

arina-petrovici

  Foto: Arhivă.

Meteorologii şi hidrologii au emis mai multe avertizări cod galben pentru instabilitatea atmosferică şi inundaţii în Transilvania, Muntenia şi Moldova. Între timp, vremea rea a blocat temporar mai multe drumuri din judeţele Neamţ şi Bacău.

Tot în judeţul Bacău, la Comăneşti, peste 1.200 de gospodării au rămas fără energie electrică. Până la ora 19, în judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare, Braşov şi Sibiu sunt aşteptate descărcări electrice, ploi în aversă, care vor depăşi local 20 de l/m2, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de mici dimensiuni, iar până la ora 22 hidrologii au emis atenţionări cod galben de inundaţii, valabile în bazine hidrografice din Transilvania, Muntenia şi Moldova.

Furtuna a blocat temporar mai multe drumuri din judeţele Neamţ şi Bacău. Traficul pe DN15D, Piatra Neamţ - Bacău, a fost întrerupt în dreptul localităţii Costişa, după ce furtuna a rupt un fir de înaltă tensiune de pe marginea drumului.

Şi la Vânători-Neamţ, un stâlp de telefonie a fost doborât de furtună, pe carosabil, iar circulaţia pe DN15B a fost restricţionată pentru autovehiculele de mare tonaj, pentru circa 30 de minute. Iar, în judeţul Bacău a fost blocat DN12B, Târgu Ocna - Slănic Moldova, din cauza unei viituri produse ca urmare a ploilor torenţiale.

Apa a acoperit carosabilul la kilometrul 9 şi circulaţia a fost întreruptă pe ambele sensuri de mers. Şi, tot în judeţul Bacău, peste 1.200 de abonaţi casnici din oraşul Comăneşti au rămas fără energie electrică în urma precipitaţiilor şi a vântului puternic.


Etichete codurihidrometeoinundaţiifurtunăavertizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live