Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

15 Martie 2013
Vizualizari: 3278
Comentează add

Ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, a decretat vineri stare de alertă în ţară din cauza condiţiilor meteo severe.

Avertizare meteo cod roşu şi stare de alertă în Ungaria

dana-costea

Trafic blocat pe şoselele ungare. Foto: Reuters.

Ninsorile şi viscolul puternic au cauzat numeroase probleme în mai multe zone ale Ungariei, iar cinci judeţe din vestul ţării sunt sub incidenţa unei atenţionări meteorologice cod roşu.

Ministerul Român de Externe a transmis astăzi că sute de cetăţeni români au fost blocaţi pe şoselele ungare şi le recomandă celor care călătoresc să ia toate măsurile de precauţie.

Începând de noaptea trecută şi până astăzi după-amiază, numeroase autovehicule au rămas blocate pe autostrăzile şi drumurile secundare din Ungaria. câteva mii de persoane au fost primite, temporar, în peste 200 de centre special amenajate, iar furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în cazul a aproximativ 100 de mii de consumatori.

Printre oamenii blocaţi pe şoselele ungare din cauza viscolului, au fost şi cetăţeni români, numărul lor fiind estimat la câteva sute. Şi traficul feroviar a fost afectat, trenurile, circulând cu întârzieri semnificative, pe mai multe linii.

Foto: Ungaria, autostrada M1- M7 blocată de ninsori. Sursa: Reuters.

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter a convocat comitetul operativ şi a dispus, astăzi, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţiei să intre în stare de alertă, din cauza situaţiei meteorologice dificile din ţară, transmitr corespondentul Radio România, Emil Groza.

"Pentru soluţionarea situaţiei am dispus alarmă la unităţile poliţiei, la efectivele pentru apărare împotriva dezastrelor şi am inclus şi salvările în activitate. Am cerut şi unităţilor cu vehicule cu şenile ale Armatei, să ia parte la operaţiunile de salvare", a spus ministrul ungar de externe.

Reprezentanţii ministerului de interne au precizat în urmă cu puţin timp că în prezent sunt 79 de localităţi izolate, iar 157 de drumuri sunt impracticabile.

Autorităţile au intervenit în cazul mai multor autoturisme blocate pe şosele, în momentul de faţă, fiind încă peste 280 de persoane, care aşteaptă să fie ajutate pentru a ieşi din nămeţi.

Ninsori puternice, viscolul, poleiul şi frigul au cauzat atât întreruperea alimentării cu energie electrică, blocarea accesului în mai multe localităţi, cât şi producerea unor accidente în întreaga ţară, în ultimele 24 de ore.

Centrul Infotrafic informează că circulaţia rutieră este oprită pe autostrăzile M1 şi M7 şi recomandă conducătorilor auto, care intenţionează să intre pe teritoriul Ungariei, să rămână în România până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice şi reluarea traficului.

Avertizare cod portocaliu de vânt puternic în Croaţia

În Croaţia, meteorologii au emis cod portocaliu, de vânt puternic.

Pe mai multe drumuri naţionale, circulaţia rutieră a fost restricţionată, fiind permisă doar maşinilor personale.

Deocamdată, nu există căi ferate, porturi sau aeroporturi închise.

Ministerul român de Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze spre Republica Croaţia să consulte pagina de internet a ministerului pentru informaţii suplimentare.

Poliţia atenţionează conducătorii auto să îşi echipeze autovehiculele corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă.


Etichete cod roşumeteoUngariaviscolninsoriMAEcălătorietraficSandor Pinter

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live