Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

31 Mai 2022
Vizualizari: 461
Comentează add

Instituţiile evreieşti au fost prevenite de autorităţile de securitate. Acelaşi avertisment de călătorie este şi pentru ţările care se învecinează cu Iranul.

Avertismente de călătorie pt cetăţenii israelieni, după ameninţări din Iran

radio-romania-actualitati

  Foto: Captură - Google Maps

Sistemele israeliene de apărare aeriană şi militarii care le operează sunt în alertă. Au fost trimise avertismente de călătorie în urma ameninţărilor iraniene că va fi răzbunată moartea unui colonel din Gărzile Revoluţiei Islamice, atribuită Israelului. Instituţiile evreieşti au fost prevenite de autorităţile de securitate.

Corespondentul RRA, de la Ierusalim, Dragoş Ciocîrlan a făcut o seie de precizări pe aceast subiect.

Dragoş CiocîrlanCetăţenii israelieni care călătoresc în străinătate au fost avertizaţi de autorităţi. Astăzi, Consiliul pentru Securitatea Naţională a subliniat avertismentul de călătorie către Turcia, ţară care prezintă un nivel ridicat de risc în această perioadă. Acelaşi avertisment de călătorie este şi pentru ţările care se învecinează cu Iranul. Comandantul Gărzilor Revoluţiei Islamice a promis că va răzbună moartea colonelului, lichidat în faţa casei sale din Teheran săptămâna trecută. A fost împuşcat în maşina sa de doi indivizi, care au fugit o motocicletă. Acesta a fost implicat într-o infrastructură care pregătea atacuri asupra unor ţinte occidentale, inclusiv asupra evreilor şi israelienilor din lumea întreagă. Gărzile Revoluţiei Islamice şi unitatea Quds au fost implicate în atacuri cu drone în Orientul Mijlociu. Din 2018, Iranul a lansat numeroase drone spre Israel. Identificarea şi interceptarea dronelor ostile trimise de Hezbollah, din Liban, Hamas, din Gaza sau direct din Iran reprezintă o provocare de securitate. Premierul Naftali Bennett a avertizat Iranul că aşa-zisa imunitate, care îi sponsorizează terorismul, s-a încheiat. De ani de zile, regimul iranian foloseşte terorismul împotriva Israelului şi împotriva regiunii, prin emisarii săi, a spus Bennett. "Cine finanţează terorişti, cine înarmează terorişti, oricine trimite terorişti, va plăti preţul". Miercuri, o explozie la complexul militar Parchin din Iran a ucis un inginer. Presupusul atac cu dronă a survenit la câteva zile după eliminarea colonelului din Gărzile Revoluţiei Islamice, în mijlocul Teheranului. Premierul israelian s-a referit şi la protestele anti-regim din Iran, dispersate violent, spunând că guvernul iranian investeşte în terorism în loc să asigure populaţiei alimentele de bază. De asemenea, Iranul investeşte în minciuni pentru a induce în eroare inspectorii Agenţiei ONU pentru Energie Atomică, în încercarea de a scăpa de monitorizare, potrivit relatărilor de săptămâna trecută, conform cărora Iranul a spionat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.


Etichete israelavertisment de călătorieţările vecine cu iran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live