Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Septembrie 2019
Vizualizari: 262
Comentează add

Secretarul american al Apărării i-a avertizat pe aliaţii din NATO care folosesc reţele de telecomunciaţii 5G, dezvoltate de China, că pun sub semnul riscului relaţiile militare.

Avertisment pentru aliații NATO

florin-lepadatu

  Foto: Agerpres

Secretarul american al Apărării i-a avertizat pe aliaţii din NATO care folosesc reţele de telecomunciaţii 5G, dezvoltate de China, că pun sub semnul riscului relaţiile militare şi schimbul de informaţii între parteneri pentru că ar conferi Beijingului un anume grad de control asupra propriilor siteme de comunicaţii.

Corespondenta Radio România, Doina Saiciuc, transmite că nu este primul avertisment al Administraţiei Trump legat de dispozitivele dezvoltate de gigantul chinez Huawei: "Fiecare companie chineză are potenţialul de a fi un complice al campaniei de stat a Bejingului de a fura tehnologie" a spus şeful Pentagonului într-un discurs în Maryland la o conferinţă găzduită de agenţia de securitate cibernetică şi a infrastructurii, a Departamentului securităţii naţionale.

Avertizările lui Mark Esper vin în mijlocul unei intense campanii a Administraţiei Trump de a menţine echipamentele create de companiile chinezeşti de telecomunicaţii, inclusiv Huawei, în afara reţelelor broadband 5G.

Secretarul de stat Mike Pompeo ameninţase anterior că Washingtonul va înceta schimbul de intelligent cu aliaţii care nu răspund cererilor Administraţiei Trump.

Şeful Pentagonului, Mark Esper, a spus că a călătorit în urmă cu două săptămâni în Europa unde a transmis aliaţilor din NATO mesajul Administraţiei americane despre riscurile de securitate pe care le implică reţelele construite cu componente chinezeşti, inclusiv pentru bănci, spitale şi media."


Etichete Donald TrumpSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live