Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

10 Februarie 2020
Vizualizari: 434
Comentează add

Regiunile de coastă vor fi mult mai puternic amenințate de creșterea nivelurilor apei, sunt vizate orașe precum Veneția, Napoli, Barcelona sau Nantes.

Avertisment dur din partea Agenţiei Europene de Mediu

ciprian-sasu

Arhivă foto: Marcela Petcu/Radio Romania.

Agenţia Europeană de Mediu a emis, astăzi, un avertisment dur în legătură cu inundaţiile, seceta şi incendiile de pădure de-a lungul continentului în următoarele decenii. Instituţia spune că aceste fenomene se vor înmulţi din cauza schimbărilor climatice.

Agenția Europeană de Mediu a dat publicității o serie de hărți care descriu pericolele, astfel regiunile de coastă vor fi mult mai puternic amenințate de creșterea nivelurilor apei, sunt vizate orașe precum Veneția, Napoli, Barcelona sau Nantes.

În interiorul continentului ploile puternice vor produce mai multe inundații, majoritatea zonelor din Europa riscă să se confrunte cu o înmulțire de până la 35% a căderilor de apă toamna și iarna, conform agenției.

În special în sudul Europei seceta va fi întâlnită tot mai des, va dura mai mult și va spori competiția pentru apă între sectoarele agricol, industrial și de locuințe.

Se preconizează de asemenea că incendiile de pădure vor fi tot mai răspândite, cele mai ample fenomene urmând să aibă loc în vestul și centrul Europei, iar cel mai puternic impact general este așteptat în sudul continentului.

Potrivit specialiștilor europeni, evaluările indică faptul că se vor înrăutăți condițiile climatice, chiar dacă eforturile globale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră se vor dovedi eficiente.


Etichete Avertisment durAgenţiei Europene de Mediuinundatiisecetaincendiieuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live