Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

4 Martie 2021
Vizualizari: 224
Comentează add

Județul Timiș se menține pe primul loc la nivel național în privința ratei de infectare, iar Timișoara are peste şapte cazuri la mia de locuitori cumulat în 14 zile.

Avertisment al primarului Timişoarei, Dominic Fritz

petrut-hirtescu

   Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Foto: www.facebook.com/dominicprimar.

Măsura carantinării, așa cum se aplică ea acum, nu ar fi eficientă în cazul Timișoarei, consideră primarul Dominic Fritz.
 
După ce a făcut apel la populație și la proprietarii de restaurante, terase, magazine și săli de fitness să respecte regulile de prevenție, astăzi el a avertizat din nou cu privire la evoluția epidemiei de COVID și la aglomerația din spitale.
 
Județul Timiș se menține pe primul loc la nivel național în privința ratei de infectare, iar Timișoara are peste şapte cazuri la mia de locuitori cumulat în 14 zile.
 
Dominic Fritz: Cred că este cea mai gravă situație de când avem această pandemie. Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI și ce îmi spun doctorii, din păcate, este că pacienții sunt din ce în ce mai tineri și că formele sunt din ce în ce mai grave. Vreau să se înțeleagă foarte clar că există posibilitatea carantinării Timișoarei tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale și sunt câteva comune periurbane care sunt și ele propuse pentru carantinare. Eu nu cred că momentan este o soluție fezabilă, decât dacă am carantina tot județul Timiș și dacă această carantină ar avea ca urmare niște controale destul de dure.
 
Realizator: Corespondenta noastră, Alina Bujancă, transmite că, pentru a se suplimenta numărul locurilor din spitale, mâine se va deschide o nouă secție COVID la clinica ASCAR din Timișoara. În spitalele din țară sunt internați peste 9.000 de oameni, iar la terapie intensivă sunt azi 1.070 de pacienți.
 
Știrile Radio România Actualități

(PH)

Etichete primarul TimişoareiDominic Fritzavertismentcarantinacovid-19Știrile Radio România Actualități(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live