Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Aprilie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

În prima zi din starea de ugență prelungită, românii nu au nici un motiv de relaxare, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Avertisment al preşedintelui Iohannis

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

"Staţi acasă sau după sărbători vom avea înmormântări!" - acesta este avertismentul preşedintelui Klaus Iohannis, înaintea şedinţei de la Palatul Cotroceni, care are loc la această oră, pe tema măsurilor care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă. 

În prima zi din starea de ugență prelungită, românii nu au nici un motiv de relaxare, a afirmat președintele Klaus Iohannis, făcând referire la numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, peste 7.200. Seful statului a spus că mulți români au înțeles că este cazul să se relaxeze, din declarațiile de ieri ale ministrului de interne, Marcel Vela, referitoare la un acord încheiat de minister cu Biserica Ortodoxă Română privind sărbătorile pascale. Președintele României consideră, însă că explicațiile date au fost prea optimiste și cere ca executivul să revină asupra acordului. 

Klaus Iohannis: Voi solicita premierului Orban și ministrului de interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul staţi acasă, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanţele militare. Aşadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaşi lucru pe care îl spun şi medicii, în frunte cu ministrul sănătăţii, acelaşi lucru pe care îl spun experţii, acelaşi lucru pe care îl spune Organizaţia Mondială a Sănătăţi: staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări.

La ședința de la Palatul Cotroceni participă premierul Ludovic Orban, alături de mai mulți membri ai cabinetului său: este vorba despre miniștri de interne, finanțe, apărare, economie, sănătate și muncă. Este prezent la întâlnire și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.


Etichete (ii)iohannisavertisment

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live