Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

20 Decembrie 2016
Vizualizari: 836
Comentează add

In această perioadă, inspectorii direcţiilor sanitar-veterinare avertizează asupra pericolului infectării cu trichineloză.

Avertisment al medicilor veterinari privind carnea de porc

adrian-lungu-salaj

Foto: Adrian Lungu, Sălaj.

In această perioadă, inspectorii direcţiilor sanitar-veterinare avertizează asupra pericolului infectării cu trichineloză.

Dacă nu cumpărăm carnea din supermarket, este bine să o verificăm. Laboratoarele veterinare sunt deschise şi o analiză durează o jumătate de oră şi costă între 7 şi 15 lei.

Corespondentul RRA Adrian Lungu a mai aflat şi ce alte reguli trebuie respectate la tăierea animalelor.

Reporter: Medicii veterinari atrag atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării mai multor reguli privind achiziţionarea şi tăierea animalelor, conform tradiţiei.

Doctorul Nicolae Mocuţa: La sacrificarea porcului, problema numărul unu este prevenirea trichinelozei. E foarte indicat să mergi până la cabinetul veterinar să faci un examen trichineloscopic, pentru că evoluţia trichinelozei este foarte gravă pentru om.

Reporter: Comercianţii trebuie să prezinte documentele care atestă starea de sănătate a animalelor.

Nicolae Mocuţa: Atunci când cumpărăm un porc, sigur că în primul rând, trebuie să ne uităm dacă e sănătos. Sigur că el trebuie să fie înregistrat sanitar-veterinar, când se face sacrificarea porcului, trebuie respectate condiţiile de igienă, spălatul pe mâini cu săpun, cu apă caldă. Atenţie mare trebuie acordată eviscerării.

Reporter: Persoanele surprinse că taie animale pe domeniul public riscă amenzi.


Etichete porcperioadă de sărbătoriinspectori sanitariNicolae Mocuţatrichineloză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live