Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Aprilie 2019
Vizualizari: 633
Comentează add

Kemal Kılıçdaroğlu a avertizat cu privire la pericolul renumărării voturilor, subliniind că fie democraţia va triumfa, fie va fi masacrată de membrii Comisiei Electorale.

Avertisment al liderului partidului de opoziţie CHP din Turcia

sergiu-stet

 

Liderul de opoziţie turc, Kemal Kılıçdaroğlu, a declarat că democraţia ţării este în joc, odată cu renumărarea voturilor de la alegerile locale din Istanbul.

Conform BBC, iderul Partidului Republican al Poporului (CHP) a rostit cele mai puternice declaraţii de până acum cu privire la contestaţiile partidului de guvernământ, AKP, faţă de aparenta înfrângere pe care formaţiunea lui Erdoğan a suferit-o în oraşele majore ale Turciei, în urmă cu opt zile.

Kemal Kılıçdaroğlu a avertizat cu privire la pericolul renumărării voturilor, subliniind că fie democraţia va triumfa, fie va fi masacrată de membrii Comisiei Electorale, care au acceptat cererea preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan pentru renumărarea totală a voturilor din Istanbul.

Liderul CHP a precizat că, potrivit legii, liderul turc ar fi trebuit să prezinte nişte dovezi concrete ale unor nereguli electorale.

Predintele Erdoğan a reclamat "crima organizată" din ziua alegerilor, afirmând că diferenţa de 16.000 de voturi nu este suficientă pentru ca opoziţia să revendice victoria în oraşul în care el şi-a construit reputaţia politică, în anii 1990, când a ocupat postul de primar.

 

Etichete CHPTurciaKemal KılıçdaroğluAKPalegeriRecep Tayyip Erdoğan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live