Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

28 Noiembrie 2016
Vizualizari: 834
Comentează add

"Nu se mai fac operaţii de transplant, în ultima perioadă, din cauza scandalurilor apărute în presă" - atrage atenţia directorul executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Avertisment al conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant

marilena-francu

Foto: Arhivă.

Nu se mai fac operaţii de transplant, în ultima perioadă, din cauza scandalurilor apărute în presă - atrage atenţia  directorul executiv al Agenţiei Naţionale de transplant, Radu Deac.

El a declarat şi că activiatea centrelor care fac astfel de intervenţii este grav afectată din acelaşi motiv: 

Radu Deac: "Această activitate se datorează unui grup restrâns de specialişti, care au întâmpinat dificultăţi permanente, ivindu-se intervenţii directe sau indirecte asupra activităţii de transplant. Atacurile declaşanste recent în spaţiul public asupra Agenţiei Naţionale de Transplant şi asupra activităţii de transplant, au drept consecinţă faptul că din acel moment nu s-a mai efectuat niciun transplant în România, fapt fără precedent. La singurul donator în moarte cerebrală, declarat la Satu Mare, în cursul zilei de sâmbătă, medicul legist a refuzat să-şi dea acordul de teamă să nu fie implicat în scandalul medicatic la care asistă". 

Şeful Clinicii de Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni, din Capitală, doctorul Irinel Popescu, a răspuns acuzaţiilor potrivit cărora unii pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare ar fi fost favorizaţi.

El a declarat că selectarea bolnavilor se face după criterii clare stabilite printr-un regulament depus la Agenţia de Transplant şi înaintat Ministerului Sănătăţii.


Etichete operaţii de transplantradu deacagentia nationala de transplantinstitutul fundeniirinel popescuministerul sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live