Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Simona Şerbănescu

24 Iunie 2015
Vizualizari: 1675
Comentează add

România va deţine o parte din Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi va contribui la dezvoltarea celei mai noi rachete europene, Ariane 6.

Aventura Spaţială

simona-serbanescu

Staţia Spaţială Internaţională pe orbita Pământului. Foto: wikipedia.org. 

România va deţine o parte din Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi va contribui la dezvoltarea celei mai noi rachete europene, Ariane 6. 

Prin implicarea României în program, se urmăreşte dezvoltarea de capacităţi, tehnologii şi forţă de muncă specializate în explorare spaţială. 

Staţia Spaţială este un laborator pentru testarea tehnologiilor pentru misiuni spaţiale pe orbită joasă, dar şi pentru misiuni de explorare a Sistemului Solar. 
 
Ei bine, toate aceste tehnologii au aplicatii”dual use”, parte dintre ele se folosesc deja in comunicatii, combaterea inundatiilor, space farming, dar si pentru dezvoltarea unor noi tehnologii medicale, in fiziologie, psihologie sau cresterea performantei umane in conditii deosebite. 
 
Un subiect care ii preocupa si pe  membrii laboratorului de aplicații spațiale pentru sănătate și securitate al Institutului de Studii Spatiale.
 
AUDIO: Aventura Spaţială.

Etichete Staţia Spaţială Internaţională (ISS)rachete europeneAriane 6

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live