Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Marilena Frâncu

7 Aprilie 2015
Vizualizari: 1297
Comentează add

Reprezentantul OMS în România, Victor Olsavski, invitat la Apel matinal, a spus că siguranţa alimentelor este extrem de importantă în contextul creşterii comerţului cu alimente.

Avem "o lume întreagă în farfurie" Avem "o lume întreagă în farfurie"  - Conține audio

marilena-francu

Foto: Arhivă.

În fiecare an, pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, omenirea este sensibilizată într-o problema prioritară a sănătăţii publice la nivel global.

Tematică anului 2015 este dedicată siguranţei alimentelor, sub sloganul: "De la fermă, la farfurie: respectă condiţiile pentru siguranţa alimentelor”.

De alimentele nesigure este legată de moartea a aproximativ 2 milioane de persoane anual – inclusiv copii, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Produse alimentare care conţin bacterii dăunătoare, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice sunt responsabile pentru mai mult de 200 de boli, de la diaree, toxiinfecţii alimentare şi până la cancer.

În fiecare zi apar noi ameninţări la siguranţa alimentară.

Despre toate acestea am discutat, la ‪‎Apel matinal,‬ cu reprezentantul OMS pentru România, Victor Olsavski.

Acesta a îndemnat populaţia să respecte cinci principii importante în siguranţa alimentelor:

1. Să gătească curat
2. Să separe mâncarea gătită de cea negătită, materia primă
3. Să gătească bine, la temperaturi adecvate
4. Să păstreze mâncarea la temperaturi adecvate
5. Să folosească apă şi ingrediente sigure

Audio: Apel matinal 


Etichete exclusiv radioApel matinalZiua Mondială a SănătăţiiOMSsiguranţa alimentelorboli transmisibile de alimente alterateVictor Olsavski

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live