Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 389
Comentează add

Constructorii de autostrăzi trebuie să fie mai responsabili şi să respecte condiţiile de calitate pentru lucrările efectuate - susţine ministrul transporturilor, Lucian Şova.

Autostrăzile, veşnica fata morgana...

florin-lepadatu

 

Constructorii de autostrăzi trebuie să fie mai responsabili şi să respecte condiţiile de calitate pentru lucrările efectuate - susţine ministrul transporturilor, Lucian Şova.

Pentru creşterea vitezei de derulare a marilor proiecte, de luna viitoare, un comitet interministerial se va ocupa de achiziţiile publice şi de obţinerea avizelor de mediu şi a autorizaţiilor de construire.

Într-o dezbatere, ministrul a avertizat, marţi, că nu va mai tolera nicio întârziere nejustificată din partea antreprenorilor.

Lucian Şova: "Nu cred că este vreo mulţumire nici pentru cetăeni, nici pentru parlamentari, nici pentru minister să deschidem şantiere pe care după aceea nu le mai putem recepţiona.

Compania scoate nişte contracte.

Ziceţi toţii că sunt rele.

Eu o să vă cred că sunt rele, atunci când vom avea primul contract scos la care nu se va prezenta niciun ofertant.

Asta înseamnă responsabilitate, după părerea mea, şi de o parte, şi de alta, fără să fiu ipocrit.

Vă înţeleg interesele comerciale care trebuie să guverneze orice activitate generatoare de profit, însă nu voi tolera niciun fel de compromisuri, indiferent de consecinţe."

De cealaltă parte, constructorii au explicat că multe probleme care generează întârzieri sunt cauzate de studiile de fezabilitate învechite sau de unele clauze contractuale privind suplimentarea valorii contractului.

Fabian Geiger, reprezentantul unui constructor cu 350 de angajaţi: "Am tratat efectul: nu mai avem costuri suplimentare.

Bineînţeles că acele costuri se regăsesc în revendicări.

Cine de aici şi-a zugrăvit un apartament sau construit o casă, şi-a bugetat aceste costuri şi s-a încadrat fix la buget şi nu a uitat absolut nimic, şi nu a avut nevoie de diverse şi neprevăzute ?

Este absolut normal într-un proiect major să apară situaţii imprevizibile.

Cuvântul acesta de imprevizibil privind majorarea valorii contractelor, precum şi decontarea unor lucrări efectiv suplimentare, apărute ca urmare a evoluţiei în teren, a devenit aşa, o fobie.

Un contract care merge pe principiul:  "Acesta sunt problemele, eu doar tai dreptul antreprenorului sau părţii adverse de a-şi recupera o parte din aceste riscuri şi costuri", nu pare să fie soluţia pe termen lung.", relatează Rador.


Etichete Autostrăzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live